Otevřený sendvič s tuňákem, avokádem a čočkovými klíčky

🥪 Otevřený sendvič s tuňákem, avokádem a čočkovými klíčky

 

Klíčky čočky (lentil sprouts) jsou skvělým zdrojem bílkovin a mají jemnou, zemitou chuť. Jsou ideální do salátů, sendvičů nebo jako příloha.

 

Ingredience (pro 2 sendviče)

 

Typ Ingredience Množství Poznámka
Základ Rustikální celozrnný chléb (opečený) 2 plátky
Tuňák Tuňák z konzervy (ve vlastní šťávě, scezený) 1 plechovka (cca 80g)
Avokádo Avokádo (zralé, rozmačkané) 1/2 ks
Klíčky Klíčky čočky Velká hrst
Dochucení Červená cibule (jemně nasekaná) 1 lžíce
Dijonská hořčice 1 lžička
Citronová šťáva 1 lžička
Sůl a čerstvě mletý pepř Dle chuti
Volitelné Čerstvá petrželka (nasekaná) 1 lžička

 

Postup přípravy (cca 10 minut)

 

  1. Opečte chléb: Plátky chleba krátce opečte, aby byly křupavé.

  2. Připravte tuňákovou směs: V misce rozmačkejte scezeného tuňáka. Přidejte rozmačkané avokádo, nasekanou červenou cibuli, dijonskou hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř a petrželku (pokud používáte). Vše dobře promíchejte.

  3. Sestavení sendviče: Na každý opečený plátek chleba rovnoměrně rozetřete tuňákovo-avokádovou směs.

  4. Klíčky (Hlavní surovina): Navrch každého sendviče bohatě navrstvěte klíčky čočky.

 

Servírování

 

  • Podávejte okamžitě jako rychlý a výživný oběd nebo svačinu. Klíčky čočky dodají sendviči bílkoviny a jemnou chuť.