Otevřený sendvič s tuňákem, avokádem a čočkovými klíčky
🥪 Otevřený sendvič s tuňákem, avokádem a čočkovými klíčky
Klíčky čočky (lentil sprouts) jsou skvělým zdrojem bílkovin a mají jemnou, zemitou chuť. Jsou ideální do salátů, sendvičů nebo jako příloha.
Ingredience (pro 2 sendviče)
| Typ | Ingredience | Množství | Poznámka |
| Základ | Rustikální celozrnný chléb (opečený) | 2 plátky | |
| Tuňák | Tuňák z konzervy (ve vlastní šťávě, scezený) | 1 plechovka (cca 80g) | |
| Avokádo | Avokádo (zralé, rozmačkané) | 1/2 ks | |
| Klíčky | Klíčky čočky | Velká hrst | |
| Dochucení | Červená cibule (jemně nasekaná) | 1 lžíce | |
| Dijonská hořčice | 1 lžička | ||
| Citronová šťáva | 1 lžička | ||
| Sůl a čerstvě mletý pepř | Dle chuti | ||
| Volitelné | Čerstvá petrželka (nasekaná) | 1 lžička |
Postup přípravy (cca 10 minut)
-
Opečte chléb: Plátky chleba krátce opečte, aby byly křupavé.
-
Připravte tuňákovou směs: V misce rozmačkejte scezeného tuňáka. Přidejte rozmačkané avokádo, nasekanou červenou cibuli, dijonskou hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř a petrželku (pokud používáte). Vše dobře promíchejte.
-
Sestavení sendviče: Na každý opečený plátek chleba rovnoměrně rozetřete tuňákovo-avokádovou směs.
-
Klíčky (Hlavní surovina): Navrch každého sendviče bohatě navrstvěte klíčky čočky.
Servírování
-
Podávejte okamžitě jako rychlý a výživný oběd nebo svačinu. Klíčky čočky dodají sendviči bílkoviny a jemnou chuť.
-1.png)