Rukolový klíčkový salát s hruškou, vlašskými ořechy a medovým dresinkem

🥗 Rukolový klíčkový salát s hruškou, vlašskými ořechy a medovým dresinkem

 

Tento salát kombinuje pikantnost rukoly se sladkostí hrušek a krémovostí sýra. Klíčky zde nahrazují klasický salát.

 

Ingredience (pro 2 porce)

 

Typ Ingredience Množství Poznámka
Základ Klíčky rukoly 200 g Hlavní surovina, tvoří základ salátu
Ovoce/Ořechy Hruška (nakrájená na tenké plátky) 1 ks Zralá, ale pevná
Vlašské ořechy (nahrubo nasekané) 3 lžíce Opražené nasucho
Sýr Sýr s modrou plísní (např. Gorgonzola nebo Niva) 50 g Rozdrobený
Dresink Olivový olej (extra panenský) 3 lžíce
Bílý balzamikový ocet 1 lžíce
Med (tekutý) 1 lžička
Sůl a čerstvě mletý pepř Dle chuti

 

Postup přípravy (cca 10 minut)

 

  1. Opražení ořechů: Vlašské ořechy nasucho opražte na pánvi, dokud se nerozvoní, a nechte je vychladnout.

  2. Příprava dresinku: V malé misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, med, sůl a pepř. Šlehejte, dokud se složky nespojí.

  3. Sestavení salátu: Do velké misky nasypte klíčky rukoly. Klíčky propláchněte a nechte dobře okapat.

  4. Přidání surovin: Přidejte nakrájenou hrušku a rozdrobený modrý sýr.

  5. Dochucení: Salát lehce promíchejte. Přelijte většinou dresinku a zlehka promíchejte, aby se klíčky nepolámaly.

  6. Servírování: Salát rozdělte na talíře a navrch posypte křupavými vlašskými ořechy.

 

Servírování

 

  • Podávejte jako lehký oběd nebo rafinovaný předkrm. Pikantnost rukolových klíčků tvoří základ celého chuťového zážitku.