Svěží salát z klíčků červeného zelí s vejci a citronovo-tahini dresinkem

💜 Svěží salát z klíčků červeného zelí s vejci a citronovo-tahini dresinkem

 

Tento salát je plný bílkovin a vlákniny a klíčky červeného zelí zde tvoří většinu objemu.

 

Ingredience (pro 2 porce)

 

Typ Ingredience Množství Poznámka
Klíčky Klíčky červeného zelí 150 - 200 g Hlavní surovina
Bílkovina Vejce natvrdo 2 ks Nakrájená na čtvrtky
Feta sýr nebo halloumi (nakrájené) 50 g
Zelenina Okurka (nakrájená na tenké plátky) 1/2 ks
Mrkev (jemné proužky) 1/2 ks
Dresink Tahini (sezamová pasta) 2 lžíce
Citronová šťáva 2 lžíce
Voda (studená) 2-3 lžíce Na zředění dresinku
Česnek (stroužek, prolisovaný) 1/2 ks Volitelné
Sůl a pepř Dle chuti

 

Postup přípravy (cca 15 minut)

 

  1. Příprava vajec: Uvařte vejce natvrdo, oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky.

  2. Příprava dresinku: V misce smíchejte tahini, citronovou šťávu, sůl, pepř a případně česnek. Postupně přidávejte studenou vodu, dokud dresink nezíská požadovanou krémovou konzistenci.

  3. Sestavení salátu: Do velké mísy nasypte klíčky červeného zelí. Přidejte plátky okurky a proužky mrkve.

  4. Promíchání: Lehce salát promíchejte, aby se zelenina rovnoměrně rozprostřela.

  5. Servírování: Salát rozdělte na talíře. Na klíčky úhledně naaranžujte čtvrtky vajec a posypte kousky feta sýra (nebo halloumi).

  6. Dokončení: Salát zalijte krémovým tahini dresinkem.

 

Servírování

 

  • Podávejte okamžitě jako sytý, ale lehký oběd nebo večeři. Fialová barva klíčků vytváří nádherný vizuální kontrast.