Toust s kozím sýrem, medem a ředkvičkovými klíčky

🌶️ Toust s kozím sýrem, medem a ředkvičkovými klíčky

 

Tento recept kombinuje sladké, slané, krémové a pikantní chutě – klíčky zde hrají klíčovou roli v dochucení.

 

Ingredience (pro 2 toasty / jednohubky)

 

Typ Ingredience Množství Poznámka
Základ Celozrnný chléb / Bageta / Knäckebrot 2 plátky
Sýr Krémový kozí sýr (nebo žervé/lučina) 50 g
Klíčky Klíčky ředkvičky (Radish sprouts) Velká hrst Pro pikantní štiplavost
Dochucení Tekutý med (ideálně akátový) 1-2 lžičky
Vlašské ořechy (nahrubo nasekané) 1 lžička
Čerstvě mletý pepř Dle chuti

 

Postup přípravy (cca 5 minut)

 

  1. Příprava základu: Chléb nebo bagetu krátce opečte v topinkovači nebo na suché pánvi. Měl by být křupavý, aby unesl náplň.

  2. Namáčení: Opečený toast nechte mírně vychladnout a rovnoměrně na něj namažte kozí sýr.

  3. Klíčky: Na sýr bohatě navrstvěte klíčky ředkvičky. Čím více klíčků, tím pikantnější bude chuť.

  4. Ořechy: Posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy.

  5. Finální úprava: Těsně před podáváním toast zakápněte medem a lehce opepřete.

 

Servírování

 

  • Podávejte okamžitě jako rychlou, gurmánskou svačinu, snídani nebo originální předkrm. Kontrast krémového sýra a pikantních klíčků je vynikající.